5 انواع راه های خود مراقبتی+ تمرین های خودمراقبتی
اگر از خودتان مراقبت نکنید، تمام فعالیت های کاهش استرس در دنیا کمکی به شما نمی کند. اگر خواب کافی نداشته باشید، مدیتیشن برای شما مفید نخواهد بود. در واقع، زمانی که سعی می کنید مدیتیشن کنید، ممکن است چرت بزنید زیرا به نیاز بدن خود به خواب توجه نمی کنید.
تحقیقات نشان داده است که اگر فرد به طور منظم و طبق یک برنامه مناسب مواد غذایی سالم و مواد مغذی مصرف نکند، هر ازگاهی ورزش کند نمیتواند استرس مورد توجهی را از خود دور کند.برای اینکه فعالیت های مخصوص کاهش استرس نتیجه مطلوبی داشته باشد باید در ابتدا نیازهای اساسی خود را مشخص و به آنها رسیدگی کنید.
در این مقاله به انواع مختلف راه های خود مراقبتی و اهمیت آنها میپردازیم و نیز با انجام برخی کارها میتوانید یک برنامه خود مراقبتی اصولی را برای خود ایجاد کنید.
خود مراقبتی عاطفی
داشتن مهارت های مقابله ای سالم برای مقابله با احساسات ناخوشایند مانند خشم، اضطراب و اندوه بسیار مهم است. خودمراقبتی عاطفی ممکن است شامل فعالیت هایی باشد که به شما کمک می کند تا احساسات خود را به طور منظم و ایمن بشناسید و بیان کنید.
چه با یک شریک یا دوست نزدیک در مورد احساس خود صحبت کنید، یا زمانی را برای فعالیت های فراغتی که به شما در پردازش احساساتتان کمک می کند اختصاص دهید، مهم است که خودمراقبتی عاطفی را در زندگی خود بگنجانید.
هنگام ارزیابی راهبردهای خودمراقبتی عاطفی، این سؤالات را در نظر بگیرید:
آیا روش های سالمی برای پردازش احساسات خود دارید؟
آیا فعالیت هایی را در زندگی خود گنجانده اید که به شما کمک می کند احساس شارژ کنید؟
چرا خودمراقبتی مهم است؟
نشان داده شده است که داشتن یک روال خودمراقبتی مؤثر تعدادی از مزایای سلامتی مهم دارد. برخی از این موارد عبارتند از:
- کاهش اضطراب و افسردگی
- کاهش استرس و بهبود تاب آوری
- بهبود شادی
- افزایش انرژی
- کاهش فرسودگی شغلی
- روابط بین فردی قوی تر
به گفته سازمان بهداشت جهانی (WHO)، خودمراقبتی مهم است زیرا می تواند به ارتقای سلامت، پیشگیری از بیماری ها و کمک به افراد برای مقابله بهتر با بیماری کمک کند.
اشکال خاصی از خودمراقبتی نیز با فواید مختلف سلامتی و تندرستی، از جمله طول عمر بیشتر، مرتبط است. ورزش، یافتن حس هدف در زندگی، و خواب همگی با افزایش طول عمر مرتبط هستند.
برنامه مراقبت از خود را توسعه دهید
اگر میخواهید یک برنامه خود مراقبتی تاثیر گذار داشته باشید، این برنامه باید با زندگی شما و نیاز هایتان هماهنگی داشته باشد، باید برنامه ای باشد که توسط خود شما به وجود آمده باشد.برنامه خود مراقبتی خود را سفارشی کنید اینکار یک اقدام پیشگیرانه خواهد بود که از تحت فشار بودنريا، استرس بیش از حد و افسردگی جلوگیری می کند.
باید بررسی کنید که چه بخشی از زندگیتان به توجه و مراقبت های زیادی نیاز دارد و شما باید زندگی خود را مورد ارزیابی قرار دهید. این نکته را در نظر داشته باشید که وضعیت زندگی شما دچار تغییر خواهد شد همچنین نیاز های خود مراقبتی شما نیز تغییر میکند.
همانطور که در حال ساختن برنامه خودمراقبتی خود هستید، مراحل زیر می تواند مفید باشد:
- نیازهای خود را ارزیابی کنید: فهرستی از بخشهای مختلف زندگی و فعالیتهای عمدهای که هر روز در آن شرکت میکنید تهیه کنید. کار، مدرسه، روابط و خانواده مواردی هستند که ممکن است فهرست کنید.
- عوامل استرس زا را در نظر بگیرید: در مورد جنبه های این مناطق که باعث استرس می شوند فکر کنید و راه هایی را در نظر بگیرید که می توانید با آن استرس مقابله کنید.
- استراتژی های مراقبت از خود را طراحی کنید: در مورد برخی از فعالیت هایی که می توانید انجام دهید فکر کنید که به شما کمک می کند در هر یک از این زمینه های زندگی خود احساس بهتری داشته باشید. برای مثال گذراندن وقت با دوستان یا ایجاد مرزها می تواند راهی برای ایجاد ارتباطات اجتماعی سالم باشد.
- برای چالش ها برنامه ریزی کنید: وقتی متوجه شدید که جنبه خاصی از زندگی خود را نادیده می گیرید، برنامه ای برای تغییر ایجاد کنید.
- گام های کوچک بردارید: لازم نیست همه چیز را به یکباره حل کنید. یک قدم کوچک را که می توانید برای شروع مراقبت بهتر از خودتان بردارید، شناسایی کنید.
- زمانی را برای تمرکز بر نیازهای خود برنامه ریزی کنید: حتی زمانی که احساس می کنید برای یک چیز دیگر وقت ندارید، مراقبت از خود را در اولویت قرار دهید. وقتی به تمام جنبه های خود اهمیت می دهید، متوجه می شوید که می توانید کارآمدتر و کارآمدتر عمل کنید.
نکاتی در مورد خود مراقبتی های عاطفی:
داشتن معاشرت با دیگران، با افرادی که برایتان مهم هستند ارتباط برقرار کنید، به کارهای مثبت خود افتخار کنید، خشم خود را به صورت سازنده بیان کنید، با خود و دیگران مهربان باشید.